Taizé

Arran de la peregrinació anual de Taizé que es va celebrar a Barcelona a finals de desembre de l’any 2.000, esdevingué en gran part dels feligresos de la nostra Parròquia l'interès de visitar aquella contrada de la Borgonya francesa per conèixer in situ el que significa Taizé per a la joventut actual. Ens vàrem veure empesos per la força dels joves de tot el món, que, en venir una part d’ells a Olesa, van sembrar aquí la necessitat de conèixer quin significat tenia tot això per a nosaltres. Qui era el germà Roger? Què feien aquests monjos? Per què hi havia tants nois i noies joves de tot el món que cercaven  Déu? On era la nostra joventut?En certa ocasió, en acabar la Missa del dia de Sant Esteve, el nostre rector, ens va dir : “Hem d’anar a Taizé, ho heu de conèixer”.

Veritablement, després d’anar personalment a Taizé, pregar junt amb tota la comunitat ecumènica formada pels diferents monjos cristians i milers i milers de joves de tots els continents, pregant junts, cadascú en la seva pròpia llengua, ajudats pels cants tant senzills, repetitius, però amb molt de sentiment, se’ns encomanaren. Després d’una primera, vingué una segona i una altra i… fins arribar a la actualitat en què ja anem per l' onzena anada anual a Taizé per unir-nos tant físicament com espiritual amb la Comunitat de Taizé i poder recordar la persona i les ensenyances del germà Roger, fundador de la comunitat : “Déu només pot estimar” -ens digué. Encara vàrem aconseguir gaudir de la seva presència i la seva benedicció en vida, abans que morís el 16 d’agost de 2.005. (Hi havíem anat a principis del mes de juliol, nosaltres).

Un cop l’any doncs, emprenem la marxa cap allà, “a carregar les piles” i sentir-nos, encara que per breu espai de temps, ben a prop de tots els germans cristians d’arreu, i fomentar alhora una més forta coneixença de tots nosaltres, les persones que formem el nostre Grup. A part d’aquesta trobada anual també en fem convidats per Grups de Taizé d’altres parròquies del nostre Bisbat i de Barcelona al llarg de l’any, amb celebracions  de Missa i pregàries comunes, que serveixen per preparar les trobades que han de venir i per resumir les passades, i també per recordar les persones del nostre Grup, amics o familiars nostres que, per l’esdevenir del temps, no poden ja fer-nos companyia i ens han deixat per anar amb el Pare.

Anada a TAIZÉ

Assitint a la “Pregària de la  “Llum” i  Missa Dominical.
Informacions :  Carles Juaní. (telf. 616.26.62.32)
Organització: Parròquia Santa Maria, d’Olesa de Montserrat

Responsable: Carles Juaní 

www.taize.fr/es