Notícies

Berenar Solidari Càritas 4 març

La Campanya de Mans Unides 2018

La Campanya de Mans Unides 2018 i el Temps de Quaresma
 

Aquest cap de setmana, se celebra a les parròquies de les diòcesis catalanes, amb col·lectes, xerrades i sopars de la fam, la Campanya contra la Fam al Món, una iniciativa que promou Mans Unides, l’ONG de l’Església catòlica a Espanya per a l’ajuda, la promoció i el desenvolupament del Tercer Món. Aquest any la Campanya de Mans Unides té com a lema “Comparteix el que importa”, amb l’objectiu de donar importància i sentit al compartir i convidar tothom a col·laborar compartint els béns i a comprometre’s per treballar per un món millor. Tant la Jornada de Mans Unides (11 de febrer) com el dia del dejuni voluntari (9 de febrer) són els dos actes que se celebren des de l’origen de l’existència de Mans Unides, que va néixer fa 59 anys, fundada per les dones d’Acció Catòlica, per respondre a la crida de la FAO de fer front a la necessitat de treballar per trobar solucions al greu problema de la fam al món.

GIEC, 9 febrer 18

El papa Francesc

El papa Francesc dóna suport a la lluita contra les esclavituds modernes

El papa Francesc va rebre en audiència els integrants del Grup Santa Marta aquest divendres 9 de febrer i va mostrar el seu suport a la lluita contra les modernes esclavituds, com és el tràfic de persones, l'explotació laboral o l'explotació sexual, i va implicar l'Església en el compromís contra aquesta xacra.

ACIprensa, 9 febrer 18

Papa Francesc

Papa Francesc: "Un poble que no té cura dels avis no té futur"

En l'última edició de l'any del Vídeo del Papa, el papa Francesc clama pel respecte i la cura dels avis i ha subratllat el paper que compleixen en la societat com a portadors de la saviesa i l'experiència. A més, va assenyalar que els pobles que s'obliden de la gent gran no tenen futur perquè perden la seva memòria.

La Machi, 4 desembre 17

"Tinguem presents als nostres ancians, perquè sostinguts per les famílies i institucions, col·laborin amb la seva saviesa i experiència a l'educació de les noves generacions", va sostenir el Papa. "Les àvies i els avis són la nostra força i la nostra saviesa", ha afegit.

El cardenal Lluís Martínez Sistach

El cardenal Lluís Martínez Sistach ingressarà a la Reial Acadèmia Europea de Doctors

El dimarts 12 de desembre a les 19.30 hores se celebrarà l'acte de recepció com acadèmic del cardenal i arquebisbe emèrit de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach.

Arquebisbat de Barcelona, 4 desembre 17

La confraria del Sant Crist de la Parròquia

La confraria del Sant Crist de la Parròquia d'Olesa de Montserrat participa en la XXa Trobada de les confraries de portants de Catalunya
El passat 28 d’octubre va tenir lloc la XX Trobada de Portants del Sant Crist de Catalunya a la ciutat de Reus, diòcesi de Tarragona, participant-hi la Confraria de Sant Crist de la Parròquia.
A la trobada hi van assistir 34 confraries d’arreu de Catalunya, participant en el programa que l’Arxiconfraria Sant Crist de la Creu de la Parròquia de Sant Joan Baptista de Reus va preparar.
Després de trobar-nos tots plegats es va fer un Viacrucis que es va dedicar als greus problemes de la nostra societat, ressenyant-se un per cada Estació i va presidir l’arquebisbe de Tarragona, Monsenyor Jaume Pujol.
Acabat el Viacrucis es va celebrar una Missa participant-hi tos els membres de les diferents confraries i que també va presidir l’arquebisbe de Tarragona.
Com totes les trobades hi va haver moments emotius, el portar el Sant Crist i a l’hora d’adorar la creu, fent-se notar el convenciment de pertànyer a unes confraries que estan vinculades a les parròquies i que són fonamentals en les celebracions de la Setmana Santa.
Al dinar de germanor es va anunciar que la propera trobada es farà el dia 9 d’octubre de 2016 a Sabadell, diòcesi de Terrassa.
Cos de portants del Sant Crist d’Olesa de Montserrat.