El racó del Mossèn

Aquest espai explica les activitats pastorals de Mn. Esteve, rector.

ACTIVITATS PASTORALS DE MN. ESTEVE

Cada dia: 8.00 Missa a la capella de les Hospitalàries de Martorell. Matins: Assistència al malalts de l’Hospital del Sagrat Cor. Rep visites al despatx.
Dimecres i divendres: Visites al despatx parroquial d’Olesa de Montserrat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Santa Maria,titular de la nostra parròquia

Aquest proper dissabte celebrarem la solemnitat de l’Assumpció de la Verge Maria. Ella és la titular de la nostra parròquia. Però, què en sabem d’aquesta festa?
D’entrada, la tradició i teologia de l’Església ens diu que aquesta festivitat serveix per a commemorar que el cos i ànima de la Mare de Déu van ser duts al cel després d’acabar els seus dies a la terra. Sobre la mort de Maria, però, no hi ha dades concloents, ja siguin bíbliques o bé històriques, ni del lloc ni de la manera -
tot i que alguns assenyalen Efes o Jerusalem-.
La primera referència oficial de l’Assumpció es troba en la litúrgia oriental: en el s. IV se celebrava la festa d’”El record de Maria” que commemorava l’entrada al cel de la Mare de Déu i
on es feia referència a la seva assumpció. Aquesta festa en el s. VI va ser dita la Dormitio, o dormició de Maria, on se celebrava la mort, resurecció i assumpció de Maria. L’emperador romà d’Orient Maurici decretà que la festa se celebrés el 15 d’agost a tot l’imperi.
A Occident, la doctrina no va ser desenvolupada fins al s. XII on apareix el tractat Ad Interrogata, atribuït a Sant Agustí, el qual acceptava l’assumpció corporal de Maria.
El 1849 arriben les primeres peticions al Vaticà per part dels bisbes perquè l’assumpció es declarés com doctrina de fe, i l’any 1950, el Papa Puis XII va declarar com a dogma de fe catòlica la doctrina de l’assumpció de la Mare de Déu.
A Catalunya són moltes la poblacions que celebren la seva festa major per aquestes dates, i a la resta dels Països Catalans destaquen el Misteri d’Elx i el Llit de la Mare de Déu a Mallorca.
Que santa Maria ens ajudi en aquests moments difícils de pandèmia i que tots nosaltres, sota el seu mantell blau, ens sentim emparats i refugiats.

Amb tot el meu afecte,

Esteve Fernández García,

Rector d’Olesa de Montserrat.