Notícies

Anton Gordillo, monjo de Montserrat:

Anton Gordillo, monjo de Montserrat: “El sentit de la vida el vaig trobar en Déu”

En un context mediàtic marcat pel soroll i la desinformació hom pot trobar un “oasi mediàtic” a Montserrat Ràdio i TV. En la seva programació hi trobem cants litúrgics, laudes, la missa conventual i, fins i tot, una radiofòrmula musical amb jazz i a més, una varietat d’arxius podcast amb programes de contes infantils, concerts, entrevistes o la lectio divina. Per aprendre més del seu panorama mediàtic, la col·laboradora de la nostra Agència Cristiana de Notícies FLAMA, Meritxell Roselló, ha fet, recentment, una entrevista al germà Anton Gordillo (Barcelona, 1965) responsable tècnic d’emissions de Montserrat. És doctor en enginyeria industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) exinvestigador del Centre Català del Plàstic i exprofessor de l’àrea de Ciència de materials a la mateixa universitat. Un viatge a Veneçuela va remoure’l fins al punt de canviar de vocació i entregar la seva vida a Déu des de Montserrat.

Meritxell Roselló per a Flama.info, 10 juny 21

Els bisbes catalans parlen de la solemnitat del Corpus Christi, dia de la caritat

Els bisbes catalans parlen de la solemnitat del Corpus Christi, dia de la caritat

Aquest diumenge 6 de juny, l’Església celebra la solemnitat del Cos i la Sang de Crist, també coneguda com a Corpus Christi, el dia de la caritat. La Solemnitat del Corpus Christi ens convida a contemplar i celebrar el gran do de la presència real de Crist viu entre nosaltres en el seu cos entregat i en la seva sang vessada per a la vida del món. La celebració de l’eucaristia està molt vinculada amb la caritat fraterna, ja que en l’Eucaristia rebem la invitació de Déu i la seva força per viure l’alegria de l’amor i la trobada amb Déu ens fa més sensibles i atents a les necessitats dels nostres germans. Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la solemnitat del Corpus Christi, dia de la caritat, així com del comiat de Mons. Josep Àngel Saiz de la diòcesi de Terrassa i de la carta apostòlica Patris corde.

GIEC, 4 juny 21

P. Bausset:

P. Bausset: "Tant de bo que en el nou govern de Catalunya prevalgui sempre l’actitud de servei per damunt de l’ambició i el despotisme"

El monjo de Montserrat, Josep Miquel Bausset, col·laborador de la nostra Agència Cristiana de Notícies FLAMA, en el seu darrer article, fa una reflexió arran de la investidura de Pere Aragonès com a 132è President de la Generalitat de Catalunya. Segons Bausset "els polítics que formaran el nou govern de Catalunya, no haurien de caure mai en l’actitud dels mestres de la Llei, una actitud que Jesús va blasmar fa dos mil anys". I ha afegit "l'exercici de la política, si s’entén com a servei als ciutadans, és una manera noble de ser útil a la societat, com ha dit el papa Francesc". Finalment, el P. Bausset, clou el seu escrit amb el Salm 100, el qual considera, que el president del Govern, l'haurà de tenir sempre present.

Redacció, 26 maig 21

Sagrada Família

La Sagrada Família obrirà per als visitants a partir del dissabte 29 de maig

A partir del 29 de maig, la basílica obrirà per a tots els visitants els matins dels caps de setmana (dissabtes i diumenges) en horari de 9.00 h a 15.00 h. Des del proper divendres, 21 de maig, a les 12.00 h, ja es podran adquirir entrades individuals al lloc web de la Sagrada Família. La Junta Constructora aposta per la reobertura, però sempre subjecta a possibles alteracions segons l’evolució de la situació sanitària, els canvis en les mesures de la Generalitat i garantint la viabilitat de les visites.

Redacció, 20 maig 21

Per adquirir les entrades: https://sagradafamilia.org

Primeres Comunions

AVÍS
A partir del diumenge 16 de maig, la missa major es celebrarà a les 11 h. ja que després,

a les 12 h., celebrarem les eucaristíes de primeres comunions.

Santuari de Montserrat,

El Santuari de Montserrat, entre els 30 del món que invoquen la fi de la pandèmia

El Santuari de Santa Maria de Montserrat ha estat triat com un dels 30 Santuaris més representatius del món que durant aquest mes de maig, mes de la Mare de Déu, s’uniran per invocar la fi de la pandèmia. La iniciativa, que neix del Sant Pare, està organitzada pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització, proposa una “marató” d’oració per la represa de les activitats socials i laborals. D’aquesta manera, els Santuaris es converteixen en instruments d’oració de tota l’Església cada dia del mes de maig.

Abadia de Montserrat, 21 maig 21

El Santuari està cridat a promoure l’oració diària per la fi de la pandèmia

En el comunicat vaticà es recorda, d’altra banda, que «cada Santuari del món està convidat a resar en la forma i el llenguatge en què s’expressa la tradició local, per a invocar la represa de la vida social, del treball i de les nombroses activitats humanes que es van suspendre durant la pandèmia. Aquesta convocatòria en comú pretén ser una oració contínua, distribuïda pels meridians del món, que tota l’Església eleva incessantment al Pare per la intercessió de la Mare de Déu». Per aquest motiu els Santuaris «estan cridats a promoure i sol·licitar en la mesura que sigui possible la participació del poble, perquè, gràcies a les tecnologies de la comunicació, tots puguin dedicar un moment a l’oració diària, al cotxe, al carrer, amb el telèfon mòbil… per la fi de la pandèmia i la represa de les activitats socials i laborals».

El dia assignat al Santuari de Montserrat és el proper dissabte 22 de maig, a les 18.00 h, que oferirà a través del seu canal de TV (Montserrat TV, en streaming) l’oració del rosari a tot el món.

L'oració en cadascun d’aquests Santuaris serà transmesa pels canals oficials de la Santa Seu a les 18 hores, segons l’horari de Roma (en directe pel portal oficial de Vatican News; en els perfils socials del Vaticà de Facebook i YouTube).

El 31 de maig, el papa Francesc conclourà l’oració des d’un lloc significatiu als Jardins Vaticans. Cal dir que estarà accessible per a les persones sordes i amb problemes d’audició a través de la traducció al llenguatge de senyals LIS.